APK

APK 
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een wettelijk verplichte technische controle van de auto, waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Onze APK-keurmeesters controleren bij de APK-keuring of uw auto nog aan de wettelijke eisen voldoet.

Bij Autobedrijf van Leussen kunt u niet alleen terecht voor het keuren van uw Toyota, Lexus of Ford, maar ook voor het APK keuren van auto's van alle automerken. Ook voor de  APK van uw leaseauto, bedrijfswagen of camper bent u bij autobedrijf van Leussen in Zwolle, Raalte, Ommen of Dalfsen aan het juiste adres!

APK keuring autobedrijf van Leussen

Veel gestelde vragen over APK:

Waar staat APK voor? 
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het doel van APK is het verhogen van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu in Nederland.

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK? 
Onze APK keurmeester controleert uw auto op tal van zaken die allemaal met veiligheid en milieu te maken hebben: profiel van de banden, werken de remmen goed, zitten er scheurtjes in de gordel, wat is de uitstoot van de uitlaatgassen etc.

Wat is het verschil tussen APK en onderhoud? 
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud blijft dus belangrijk. Bij de APK wordt alleen gecontroleerd of uw auto aan de wettelijke eisen voldoet. 

Mag ieder monteur een APK uitvoeren? 
Nee, dat mag niet. Alleen een gediplomeerde APK keurmeester mag een APK keuring verrichten.

Te laat met keuren, wat dan? 
Is uw auto niet op tijd APK gekeurd? Dan loopt u het risico op een boete. Daarnaast mag u ook niet verder rijden als u aangehouden wordt.

Hoe vaak moet een auto APK gekeurd worden? 
Benzineauto’s moeten na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna om de twee jaar. Vanaf het achtste levensjaar moet de auto elk jaar APK gekeurd worden. Personenauto’s tot 3.500 kg die op diesel of lpg rijden, moeten voor het eerst APK gekeurd worden na drie jaar en daarna elk jaar.  Auto’s van dertig jaar of ouder moeten tweejaarlijks een APK ondergaan. Heeft u een auto die vanaf 1 januari 1960 de weg op mocht, dan bent u vrijgesteld van APK-plicht.
Wist u dat u uw APK tot 2 maanden eerder uit mag voeren? Dit heeft geen invloed op de volgende APK keuring. Uw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de uiterste keuringsdatum. U hoeft dus niet te wachten en kunt gewoon een afspraak maken voor de APK.  Het is daarnaast ook mogelijk om uw APK en onderhoud te combineren. Dat scheelt u weer tijd en is dus wel zo handig.

De voordelen van een APK bij Autobedrijf van Leussen: 

  •  Onze monteurs beschikken over specialistische kennis over uw Toyota, Lexus of Ford 
  •  Wij gebruiken originele onderdelen voor uw Toyota, Lexus of Ford, zo blijft uw auto in topconditie 
  •  Wij geven 1 jaar garantie op onderdelen en reparaties 
  •  U ontvangt een prijsopgave vooraf 
  •  Wij hanteren altijd concurrerende prijzen voor onderhoud, banden, reparaties en schadeherstel
  •  U kunt bij ons gebruik maken van een leenauto of leenfiets